bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Parque de María Luisa

PARQUE DE MARIA LUISA

SEVILLA

Het María Luisa Park is het grootste en belangrijkste stadspark van Sevilla. Parque de María Luisa ligt aan de zuidkant van het centrum van Sevilla en is helemaal gratis te bezoeken. Veel toeristen combineren een bezoek aan het park met het bezoeken van Plaza de España dat direct bij het park ligt.

Stadsbewoners gebruiken het Parque de María Luisa vooral om op warme en zonnige dagen de schaduw op te zoeken. De in ruime mate aanwezige hoeveelheid groen en vooral hoge bomen zorgen ervoor dat het op de heetste dagen hier nog enigszins uit te houden is. Parque de María Luisa is ongeveer 100 hectare groot.

 

In het begin twintigste eeuw aangelegde park zijn verschillende bezienswaardigheden te zien, zoals het paviljoen van Koning Alfonso XII, diverse prachtige fonteinen en een tweetal musea: het Museo de Artes y Costumbres Populares en het archeologisch museum. Een populaire bezigheid is om het park op een vierwielfiets te verkennen.

 
Meer informatie?

Sevilla in één dag
Sevilla top 10
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl