bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Metropol Parasol

METROPOL PARASOL

SEVILLA

In het centrum van de stad Sevilla staat een bijzonder bouwwerk: Metropol Parasol. Dit is een grotendeels houten constructie van enorme parasols die boven het Plaza de Incarnacíon uitstijgen. In totaal zijn het zes parasols die allemaal met elkaar in verbinding staan. In 2011 werd het 100 miljoen euro kostende project geopend.

Locals hebben het door de kleur en vorm vaak over Las Setas, wat letterlijk 'champignons' betekent. Als je kijkt naar de enorme constructie dan begrijp je deze benaming wel. Onder de parasols vind je behalve schaduw een dagelijkse versmarkt en een Antiquarium waar je o.a. archeologische vondsten uit de Romeinse tijd kunt bewonderen.

 

Bovenop Las Setas de la Encarnación is een 250 meter lang wandelpad aangebracht dat je tegen betaling kunt bezoeken. De entree is op ondergronds te vinden naast het Antiquarium. Vanaf het terras (El Mirador) heb je een prachtig uitzicht over de stad Sevilla. Vanaf een hoogte van bijna dertig meter heb je een mooie panoramische blik op de stad.

 
Meer informatie?

Sevilla in één dag
Sevilla top 10
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl