bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Monasterio de la Cartuja

MONESTARIO DE CARTUJA

SEVILLA

Het Sevilliaanse Museum voor Moderne kunst is niet gesitueerd in een modern en strak vormgegeven gebouw, maar is gehuisvest in het Monasterio de la Cartuja. Dit complex is in de vijftiende eeuw gebouwd als een klooster van de orde van de Kartuizermonniken. Zo'n vier eeuwen lang hebben hier kloosterlingen gewoond.

Nadat de laatste monniken in 1836 het klooster verlieten is er een keramiekfabriek gevestigd in het complex. Dit is de reden waarom er een paar opvallende schoorstenen te vinden zijn op het voormalige kloosterterrein. Tot in 1982 werd er hier op vrij grote schaal keramiek geproduceerd tot het moment dat het complex onteigend werd door de overheid.

 

Voor de Wereldtentoonstelling die in 1992 in Sevilla gehouden werd, werd het Monasterio de la Cartuja helemaal opgeknapt om vervolgens als hoofdgebouw van de Expo '92 te dienen. Tegenwoordig kun je moderne kunst in verschillende vormen bewonderen in het oude klooster. Je kunt echter ook nog authentieke elementen van het klooster terugzien.

 
Meer informatie?

Sevilla in één dag
Sevilla top 10
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl