COSTA BLANCA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen aan de Costa Blanca

Van de honderden kilometers aan kustlijn in Spanje is de Costa Blanca één van de meest populaire kustgebieden. Dat komt mede door het microklimaat waardoor dit stukje kust in de wintermaanden net wat warmer en zonniger is dan veel andere costa's aan de oostelijke kant van het Spaanse vasteland. De streek is daarom niet alleen populair voor een zomerse zonvakantie, maar wordt ook in het winterseizoen vrij goed bezocht. Dit is dan vooral door overwinteraars: mensen (voornamelijk senioren) die hun koelere thuisland in de wintermaanden voor langere tijd verlaten om van de Spaanse zon te genieten. De Costa Blanca loopt vanaf Denia richting het zuiden tot aan het dorp Pilar de la Horadada. Populaire plaatsen aan de Costa Blanca zijn Benidorm, Calp, Alicante, Altea, Moraira en Elx.

 

De belangrijkste attractie van de Costa Blanca zijn natuurlijk de vele zandstranden. Daarnaast heb je met de stad Benidorm een blauwdruk voor het massatoerisme. De stad heeft een voortrekkersrol gehad op dat gebied en is daarom een unieke plaats. Wie denkt dat de Costa Blanca alleen maar massatoerisme is, die zou eens goed moeten kijken naar de bijzondere plekjes die je buiten de toeristenwijken en dorpen vindt. Een pareltje is wat ons betreft de vlooienmarkt van Xalo en natuurlijk het oude dorpje Guadalest dat een half uurtje rijden landinwaarts ligt.

Bijzondere plaatsen aan de Costa Blanca

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen aan de Costa Blanca bewonderen:
 
Algar watervallen
Benidorm
Bodegas Xaló
Casa Aleluya
Casa Orduña
Lonja de Pescado Moraira
Vlooienmarkt van Xaló
Alicante > Balkons van Alicante
Alicante > Calle de Golfín

Bijzondere plaatsen in Spanje

De Costa Blanca ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER DE COSTA BLANCA

de mooiste dorpjes aan de Costa Blanca
Costa Blanca bezienswaardigheden top 10
Costa Blanca informatie
Costa Blanca informatie
Costa Blanca voor beginners

COSTA BLANCA WEER & KLIMAAT

Costa Blanca klimaatinfo

COSTA BLANCA OP STARTPAGINA.NL

Costa Blanca startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl