bijzondere plaatsen > Spanje > Costa Blanca > Casa Orduņa

CASA ORDUŅA

COSTA BLANCA

De belangrijkste bezienswaardigheid van het prachtige dorpje Guadalest is Casa Orduņa. Dit is het herenhuis dat bij het kasteel van Guadalest hoort. Oorspronkelijk is het huis gebouwd na de grote aardbeving die deze regio in 1644 trof. Casa Orduņa dankt haar naam aan de familie die hier vroeger woonde. Deze familie was machtig en invloedrijk in Guadalest.

Tijdens de oorlog in 1708 is het huis geplunderd en platgebrand. Pas tientallen jaren later is het weer heropgebouwd. Sinds 1994 is Casa Orduņa eigendom van de gemeente. Die heeft deze bijzondere plek omgetoverd tot een museum. Tegen betaling kun je het museum bezoeken inclusief entree tot het kasteel van Guadalest.

 

Vanaf Casa Orduņa en de er boven gelegen restanten van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Guadalest, over het later aangelegde stuwmeer en over de bergen in de omgeving. Je kunt in de verte zelfs de Middellandse Zee zien liggen. Als je je bedenkt dat het vanaf deze plek dik een half uur rijden is voordat je de zee bereikt dan begrijp je hoe bijzonder dat is.

 
Meer informatie?

Casa Orduņa
Guadalest
Guadalest
Costa Blanca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl