bijzondere plaatsen > Spanje > Costa Blanca > Algar watervallen

ALGAR WATERVALLEN

COSTA BLANCA

Prachtige watervallen aan de overwegend droge Costa Blanca? Jazeker! Op korte rijafstand van populaire badplaatsen zoals Benidorm en Altea vind je de Algar watervallen. Deze Fonts de l'Algar liggen op ongeveer drie kilometer rijden van Callosa d'En Sarria en zijn een populaire excursie in combinatie met het dorp Guadalest dat verder landinwaarts ligt.

De watervallen worden veroorzaakt door de rivier Algar. Door hoogteverschillen en vernauwingen raakt het water in een stroomversnelling en klettert op verschillende plekken naar beneden. Tussen de watervallen zijn natuurlijke baden ontstaan die voor bezoekers een heerlijke vorm van verkoeling op hete dagen bieden.

 

Je kunt de Algar watervallen tegen betaling bezoeken. Ook voor het parkeren moet je betalen. Wie slim is die doet naast badkleding ook waterschoenen aan. Dat beschermt je voeten tegen de (vaak gladde) rotsen en kiezels. Langs de watervallen zijn paden en houten bruggen aangelegd zodat je overal goed kunt komen.

 
Meer informatie?

Algar watervallen
wikipedia
Costa Blanca
Costa Blanca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl