bijzondere plaatsen > Spanje > Costa Blanca > Lonja de Moraira

LONJA DE MORAIRA

COSTA BLANCA

Moraira aan de Costa Blanca is van oudsher een vissersdorp. Nog steeds voorziet de slechts vijf vissersboten tellende vloot het dorp van heerlijke verse vis. Deze vis wordt gevangen in de omgeving van de haven van Moraira.

Op doordeweekse dagen werd de vis via de visafslag van Moraira verkocht. De visafslag (Lonja de Pescado) bevindt zich direct bij de ingang van de haven van Moraira. De veiling was openbaar, dus voor iedereen toegankelijk.

 

De veiling startte om 10 uur 's morgens en duurt totdat de vis op is. Dat was meestal ongeveer een uur later. De veilingmeester veilde de partijen vis op basis van afbod. De prijs zakte steeds verder totdat iemand koopt. Het veilen geschiedde in het Valenciaans. Voor de meeste Nederlanders was dit niet te volgen.

 
Meer informatie?

Visafslag in Moraira
Moraira
Moraira
Moraira voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl