bijzondere plaatsen > Spanje > Alicante > De balkons van Alicante

BALKONS VAN ALICANTE

ALICANTE

Als je door de Spaanse stad Alicante loopt dan wordt je aandacht getrokken door de vele balkons die de stad telt. Waar je ook wandelt in Alicante: het lijkt erop alsof bijna ieder bouwwerk voorzien is van meerdere balkons.

In eerste instantie lijkt het erop dat de meeste balkons veel op elkaar lijken. Als je wat meer oplettend door de straten van Alicante loopt dan zie je dat er vele soorten en maten voorkomen. Veel van de balkons zijn zogenaamde Franse balkons.

 

De fraaiste exemplaren treft je over het algemeen aan in het centrum van Alicante. Dat komt mede omdat de gebouwen hier uit verschillende tijdperken stammen, waardoor je veel verschillende stijlen en materialen in de balkons kunt onderscheiden.

 
Meer informatie?

Alicante
Alicante
Alicante klimaatinfo
Alicante voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl