bijzondere plaatsen > Spanje > Alicante > Calle de Golfín

CALLE DE GOLFÍN

ALICANTE

Calle de Golfín is een klein straatje in het centrum van de Spaanse stad Alicante. Calle de Golfín is onderdeel van de Romantische Route, een initiatief van de gemeente Alicante dat men in het jaar 2011 gestart is. Inmiddels is een groot deel van de poëzie weer verdwenen.

De gevels in Calle de Golfín waren voorzien van poëtische teksten. Deze gaven het licht oplopende straatje een uniek karakter. De muren en zelfs het trapje waren op een gegeven moment ook voorzien van stukjes tekst die niets met het project te maken hadden.

 

Het creatieve gevoel van Calle de Golfín werd versterkt door de graffiti die te vinden is op het hek in de Calle de San Francisco, waar je vanuit Calle de Golfín op uitkijkt. Nu resteren alleen nog maar de foto's van dit mooie project.

 
Meer informatie?

Alicante
Alicante
Alicante klimaatinfo
Alicante voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl