MAROKKO

BIJZONDERE PLAATSEN

Marokko

Marokko ligt in het noordwesten van Afrika, alleen de Straat van Gibraltar scheidt Marokko van het Europa. Marokko heeft landsgrenzen met Algerije en de betwiste gebieden in de Westelijke Sahara. Het koninkrijk Marokko wordt qua landschap gedomineerd door het Hoge Atlasgebergte en het Anti-Atlasgebergte. Deze twee gebergtes zorgen ervoor dat er een duidelijk scheiding qua landschap binnen Marokko te vinden is. Alles ten oosten en zuiden van het gebergte kan gezien worden als woestijnlandschap terwijl de ander delen van het land opvallend groen en kleurrijk zijn. De meeste grote steden zijn te vinden in het westelijke deel van het land, de belangrijkste uitzonderingen hierop zijn de koningssteden Fez en Marrakesh, deze liggen centraal in Marokko. Marrakesh en Fez zijn gelijk de twee populairste toeristische bestemmingen van het land. Jaarlijks komen er behoorlijk toeristen naar deze steden toe om de oude medina en de bijbehorende geuren, kleuren en geluiden zelf te ervaren. Ondanks het feit dat er behoorlijk wat toeristen in deze steden rondlopen lijken beide steden in staat hun eigen cultuur te blijven behouden.

Naast de bekende toeristische bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen zijn er in Marokko ook behoorlijk wat onontdekte parels te vinden. Deze kom je alleen tegen als je een rondreis maakt door het land of je onder begeleiding van een gids de binnenlanden van Marokko gaat verkennen. Met name het grote verschil tussen de verschillende delen van Marokko maken een vakantie in het land tot een unieke en niet te vergeten ervaring.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Marokko

Het aantal bijzondere plekken in Marokko is zeer divers. Denk hierbij aan de Koningssteden, aan authentieke plaatsen, aan mooie moskeeŽn en aan bijzondere stukken natuurgebied.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MAROKKO

Bahiapaleis
Djemaa el Fna
Hassan II-moskee
Kasba van de Oudayaís
Madrassa Bou Inania
Mausoleum van Mohammed V
Sahara
Todrakloof
Volubilis

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Marokko?

Marokko voor beginners
Marokko als winterzonbestemming
Marokko bezienswaardigheden top 10

Marokko klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl