bijzondere plaatsen > Marokko > Mausoleum van Mohammed V

MAUSOLEUM VAN MOHAMMED V

MAROKKO

Het Mausoleum van Mohammed de vijfde is te vinden tegenover de Hassantoren in de stad Rabat. Het mausoleum is opgericht voor Mohammed de vijfde die gezien wordt al de vader van de Marokkaanse onafhankelijkheid. Hij was eerst de Sultan van Marokko, maar deed later afstand van die titel om daarna Koning van Marokko te worden.

In het Mausoleum is niet alleen het lichaam van Mohammed de vijfde te vinden, maar ook die van zijn twee zonen, Koning Hassan de Tweede en zijn broer. Het was koning Hassan de II die opdracht gaf tot het bouwen van het mausoleum. Het Masoleum wordt dag en nacht bewaakt door de koninklijke garde van Marokko.

 

Het gebouw behoord tot de mooiste voorbeelden van de moderne Alaoui architectuur. De details op en in het mausoleum zijn indrukwekkend. Net zoals alle ander mausoleums en veel van de geloofsgebouwen in Marokko heeft het Mausoleum van Mohammed de vijfde witte muren en groene daken. Het ornament op de punt geeft aan dat het een heilig gebouw is.

 
Meer informatie?

Mausoleum van Mohammed V
Rabat
Rabat klimaatinfo
Marokko voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl