bijzondere plaatsen > Marokko > Todrakloof

TODRAKLOOF

MAROKKO

De Todrakloof in het zuidoosten van Marokko in de omgeving van het stadje Tinghir. De kloof heeft een totale lengte van vijftien kilometer, maar het mooiste deel is waar de kloof slechts enkele meters breed is. De wanden zijn er enkele honderden meters hoog waardoor je bijna het gevoel hebt in een grote te lopen.

Net zoals de meeste plaatsen in Marokko waar veel toeristen te vinden zijn heeft de commercie het overgenomen. In de kloof staan tientallen verkopers met lokale producten, handgemaakte kettingen, armbanden en kleden. Iedere verkoper zal je een tranen trekkend verhaal vertellen over de monden die hij moet voeden.

 

Toch is de Gorges de Toudra of de Todrakloof een bezienswaardigheid in Marokko die je zeker niet mag missen. Alleen al de rit er naartoe is er een om nooit meer te vergeten. Als kers op de taart word je getrakteerd op de imposante rotswanden in allerlei soorten bruintinten.

 
Meer informatie?

Todrakloof
Oaurzazate informatie
Marokko informatie
Marokko voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl