bijzondere plaatsen > Marokko > Volubilis

VOLUBILIS

MAROKKO

De historische stad Volubilis was een Romeinse nederzetting in de buurt van het dorp Moulay Idriss. Toen de Romeinen de macht overnamen in deze stad behoorde Volubilis al tot de belangrijkste steden in dit deel van Afrika. Onder de bescherming van Rome groeide dit alleen maar verder uit.

Volubilis groeide al snel uit tot het bestuurlijk centrum van Romeins Afrika. Het belangrijkste doel van de stad was om handel te drijven met andere culturen en als doorvoerhaven naar het Europese deel van het Romeinse Rijk. Ik kan me zo voorstellen dat er wat tijgers, leeuwen en olifanten bedoeld voor de Arena uit Volubilis verscheept zijn.

 

Volubilis is voor een oude Romeinse stad behoorlijk goed bewaard gebleven. Er zijn in totaal nog ongeveer dertig moza´eken te vinden en verschillende bogen staan weer of nog overeind. De archeologische site Volubilis is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de Unesco.

 
Meer informatie?

Volubilis
Moulay Idriss
Marokko bezienswaardigheden top 10
Marokko voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl