bijzondere plaatsen > Marokko > Kasba van de Oudaya’s

KASBA VAN DE OUDAYA'S

MAROKKO

De Kasba van de Oudaya’s is te vinden in Rabat, de hoofdstad van Marokko. Net als veel andere bezienswaardigheden in het land is deze kasba opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Deze oude kasba wordt afgesloten van de buitenwereld door de muur van de Alawieten, de Bab el-Kébir is de mooiste toegangspoort.

De huizen binnen de Kasba van de Oudaya’s zijn zo goed als allemaal voor de helft blauw geschilderd. Dit werd vroeger gedaan om de huizen te markeren waar Joden woonden. Tegenwoordig heeft het een puur cosmetische functie. Het zorgt er wel voor dat de hele binnenzijde een homogene uitstraling heeft.

 

Als je de Kasba van de Oudaya’s bezoekt is de kans groot dat je aangesproken wordt door een plaatselijke gids. Het heeft zeker een meerwaarde om dit te doen, al kunnen ze wel behoorlijk opdringerig zijn. Vergeet tijdens je bezoek aan de Kasba van de Oudaya’s niet het uitzichtpunt, de Andalusische tuin en café Maure te bezoeken.

 
Meer informatie?

Kasba van de Oudaya’s
Rabat
Rabat klimaatinfo
Marokko voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl