bijzondere plaatsen > Marokko > Hassan II-moskee

HASSAN II - MOSKEE

MAROKKO

De Hassan II-moskee van Casablanca is de grootste en mooiste moskee van Marokko. Het is tegelijkertijd ook de enige moskee in het land die geopend is voor niet-moslims. Je moet de moskee dan wel bezoeken onder begeleiding van een gids en een voor Marokkaanse begrippen een behoorlijke entree betalen.

De moskee is gebouwd in opdracht van koning Hassan II halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het majestueuze bouwwerk werd in slechts zeven jaar voltooid, maar als je weet dat er ongeveer 35.000 ambachtslieden aan de moskee gewerkt hebben is dit niet zo gek.

 

Tijdens een begeleid bezoek aan de moskee. Kom je alles te weten over de bouw van de moskee, de verschillende materialen en welke geheimen de moskee allemaal herbergt. Bijna alle materialen die in de moskee gebruikt zijn komen uit Marokko. De enige uitzondering zijn de kristallen lampen die in VenetiŽ zijn gemaakt.

 
Meer informatie?

Hassan II-moskee
Casablanca
Casablanca klimaatinfo
Marokko voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl