bijzondere plaatsen > Marokko > Bahiapaleis

BAHIAPALEIS

MAROKKO

Het Bahiapaleis is een prachtig paleis midden in het historische centrum van Marrakesh. Met een totale grote van achtduizend vierkante meter, neemt het paleis een aanzienlijk deel van het centrum in. Het paleis beschikt in totaal over honderdvijftig kamers die allemaal gelegen zijn aan binnenplaatsen of tuinen.

Het paleis is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw onder leiding van twee grootviziers. Het Bahiapaleis waarvan de naam letterlijk vertaald schittering betekent, is een prachtig voorbeeld van de Marokkaanse architectuur. Leuk weetje is dat het huis werd gebouwd voor de grootvizier, zijn vier vrouwen en meer dan honderd concubines.

 

In het begin van de twintigste eeuw namen de Fransen intrek in het paleis, Het was de Franse generaal Lyautey die het paleis als zijn residentie toe-eigende. Tegenwoordig is het Bahiapaleis een van de bekendste en populairste toeristische bezienswaardigheden van Marrakesh.

 
Meer informatie?

Marrakech voor beginners
Marrakech informatie
Marrakech bezienswaardigheden top 10
Marrakech in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl