bijzondere plaatsen > Marokko > Djemaa el Fna

DJEMAA EL FNA

MAROKKO

Het Djemaa el Fna is een centraal plein in het centrum van de stad Marrakesh. Het plein wordt gezien als het kloppend hart van de stad. Door de belangrijke functie en de vele verschillende culturele bezienswaardigheden op het plein is het opgenomen als immaterieel erfgoed op de lijst met meesterwerken van de Unesco.

Tijdens een wandeling over het plein kijk je je ogen uit. Overal zijn er slangenbezweerders, acrobaten, waterverkopers en tatoeŽerders te vinden. Kijk echter wel uit want ze zijn er niet van gediend om ongevraagd op de foto gezet te worden. Doe je dit wel dan zullen ze je om geld vragen..

 

Overdag zijn er hoofdzakelijk groente, fruit en notenstalletjes te vinden, tegen de avond maken deze plaats voor de eetkraampjes. Het hele plein ruikt dan naar vers gegrilde vleesspiesen en exotische kruiden. Houd er wel rekening mee dat de hygiŽne regels er niet hetzelfde zijn als bij ons.

 
Meer informatie?

Marrakech voor beginners
Marrakech informatie
Marrakech bezienswaardigheden top 10
waar overnachten in Marrakech

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl