bijzondere plaatsen > Marokko > Madrassa Bou Inania

MADRASSA BOU INANIA

MAROKKO

De Madrassa Bou Inania is oorspronkelijk een Koranschool in de medina van Fez. De school werd gebouwd in de veertiende eeuw en wordt nog steeds gezien als een van de mooiste voorbeelden van de Merinidische architectuur. Naast een Koranschool heeft de Madrassa Bou Inania, ook de functie van moskee gehad.

Tegenwoordig heeft het gebouw geen officiële geloofsfunctie meer en mogen dus ook niet moslims het gebouw bezoeken. Aangezien dit soort plekken in Marokko schaars zijn, is het meestal erg druk met toeristen in de Madrassa. Overal zijn er groepjes toeristen die uitleg krijgen van een gids.

 

De Madrassa Bou Inania is ondanks dit een oase van rust in de zo hectische medina van Fez. Zo gauw je het centrale plein van de madrassa oploopt ga je zachter praten en bewegen. Je wilt alleen nog om je heen kijken en genieten van de prachtige versierde bogen, muren en ramen.

 
Meer informatie?

Fez voor beginners
hotels in Fez
Fez bezienswaardigheden top 10
Fez in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl