TOKYO / JAPAN

 

Bijzondere plaatsen in Tokyo

De grootste stad van Japan is al jarenlang Tokyo. Deze enorme metropool telt tegenwoordig tussen de 26 en 40 miljoen inwoners, waarbij de manier van tellen bepalend is voor de uitkomst. In hoeverre worden gebieden of steden nog tot Tokyo gerekend en welke stukken vallen er buiten? Zelfs in Japan is men het daar niet over eens. Men is het zelfs niet eens over welke plaats in Japan de hoofdstad van het land is. Is dat Tokyo of is het nog steeds Kyoto? Het feit dat Tokyo officieel nooit uitgeroepen is tot hoofdstad zorgt ervoor dat mensen deze status in twijfel trekken.

Feit is dat Tokyo een fascinerende bestemming is binnen een prachtig land. De stad heeft alle kenmerken die je bij een wereldstad zou kunnen bedenken: drukte, wolkenkrabbers, verkeersproblemen, dure woonruimtes en een enorme hoeveelheid winkels, restaurants en voorzieningen. Tokyo kent ook redelijk wat historie, maar helaas hebben bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog een deel van deze geschiedenis gewoon voorgoed weggevaagd.

Tokyo bezoeken betekent dat je kennis kunt maken met een enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden, gebouwen, wijken, monumenten en attracties. De stad kent veel contrasten die er uiteindelijk voor zorgen dat het zo'n leuke plek is om van binnen en van buiten te ontdekken. Je zult wel vaak merken dat je niet de enige bent. Behalve de miljoenen inwoners van Tokyo trekt de stad ook een aardige hoeveelheid toeristen die allemaal aangetrokken worden door het unieke karakter van deze megastad.

 

Bijzondere plaatsen in Tokyo

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Tokyo bewonderen:
 
Edo-Tokyo Museum
Kabukicho
Keizerlijke tuinen
Nationaal Museum
Obaida
Senso-ji Tempel
Takeshita Dori
Uenopark
Yanesen
 

Bijzondere plaatsen in Japan

Tokyo ligt in Japan. Wil je alle bijzondere plaatsen in Japan zien?
Ga dan naar onze Japan pagina!

MEER INFORMATIE OVER TOKYO

5 x niet te missen in Tokyo
Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in 24 foto's
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

TOKYO WEER & KLIMAAT

Tokyo klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl