bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Odaiba

ODAIBA

TOKYO

In het zuidoosten van Tokyo is een kunstmatig eiland aangelegd : Odaiba. Odaiba ligt in de speciale wijk Minato en is omringd door water. Dankzij verschillende elementen heeft Odaiba een enorme aantrekkingskracht op zowel toeristen als op de lokale bevolking. Dankzij goede verbindingen met het openbaar vervoer is Odaiba prima bereikbaar.

In Odaiba kun je in een aantal winkelcentra terecht om te winkelen. Erg fraai is Venus Fort dat in een neoclassicistische stijl van Italië gebouwd is. Hier zitten naast normale winkels ook outletshops. Liefhebbers van architectuur die kunnen onder andere het prachtige hoofdkantoor van Fuji TV bewonderen.

 

Andere opvallende hoogtepunten zijn het vrijheidsbeeld, het reuzenrad (vooral 's avonds de moeite waard) en MEGA WEB. Hierin zit een groot Toyotamuseum gevestigd waar je geheel gratis het verleden, het heden en de toekomst van dit automerk kunt bekijken. Verder telt Odaiba twee stranden waar het heerlijk recreëren is. Zwemmen is er echter niet aan te raden.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl