bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Senso-ji Tempel

SENSO-JI TEMPEL

TOKYO

Als je gaat zoeken welke bezienswaardigheid in Tokyo je niet over mag slaan dan krijg je vrijwel unaniem de Senso-ji Tempel als eerste keuze te horen. Deze boeddhistische tempel is de oudste tempel van Tokyo. Hij stamt volgens de overlevering uit het jaar 628 na Christus. De tempel heeft vele generaties en rampen van uiteenlopende aard weten te overleven.

De tempel is gewijd aan de boeddhistische godin Guanyin, de godin van troost en genade. De heilige plek begon met een standbeeld dat in 628 weggezet werd door twee broers. Zeventien jaar later verscheen de eerste tempel hier. In de loop der jaren is Senso-ji flink uitgebreid. Zelfs de omgeving is aangepast op Senso-ji.

 

Zo is de Nakamise-dori de belangrijkste aanlooproute geworden. Dit is hierdoor één van de drukste winkelstraten van Tokyo geworden. Over drukte gesproken: de gratis te bezoeken Senso-ji tempel wordt vrijwel alle dagen van het jaar overspoeld met toeristen. Wil je de ergste drukte ontlopen kom dan vroeg (voor 9 uur) of aan het einde van de dag.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl