bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Keizerlijke tuinen

KEIZERLIJKE TUINEN

TOKYO

In de speciale wijk Chiyoda ligt het keizerlijk paleis van Japan. Het Tokyo Imperial Palace was vroeger het kasteel van Edo, maar sinds het jaar 1888 is het de hoofdresidentie van de keizer van Japan. Het paleis zelf is slechts twee keer per jaar opengesteld voor het publiek: op 2 januari en op de verjaardag van de keizer.

De keizerlijke tuinen die rondom het paleis liggen zijn wel het hele jaar geopend voor het publiek, op enkele delen na. Je kunt hier gratis rondwandelen en genieten van de fraai aangelegde Japanse tuinen. Het mooiste moment om dat te doen is in de lentemaanden als de fruitbomen in volle bloesem staan. Nadeel is dat je dan niet de enige bent die dat doet.

 

Vooral op het moment dat de bomen in volle bloesem staan is het erg druk in de keizerlijke tuinen. Dit is ongeveer in het einde van maart. Het weer voorafgaand aan dit moment is bepalend voor hoe het in een bepaald jaar valt. Na een veiligheidscontrole kun je soms schuifelend tussen het publiek je tochtje door de tuinen maken.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl