bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Yanesen

YANESEN

TOKYO

Tokyo heeft meer te bieden dan moderne gebouwen, brede straten en hoge wolkenkrabbers. Op sommige plekken in de stad kun je het oude Tokyo nog zien. Je kunt er zelfs een vleugje van de oude sfeer van het vroegere Edo nog opsnuiven. Hierdoor is Yanesen een populair district om als toerist te bezoeken.

Wie naar Yanesen op een kaart gaat zoek die zal het niet altijd kunnen vinden. Dat komt omdat de naam een verzamelnaam is voor drie buurten: Yanaka, Nezu en Sendagi. De naam Yanesen is opgebouwd uit de eerste lettergrepen van die buurten. Behalve authentieke woningen staat Yanesen ook bekend vanwege de vele tempels en oude begraafplaatsen.

 

In veel straten heerst een heerlijke rust, tenzij er net een groep toeristen met gids doorheen trekt. Een plek waar het wel altijd drukker is, is de Yanaka Ginza Shopping Street. Deze straat wordt door veel gidsen en websites beschreven als een uitstekende plek buiten de gebaande paden, waardoor het inmiddels net zo toeristisch geworden is als andere plekken in Tokyo.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo klimaatinfo
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl