bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Uenopark

UENOPARK

TOKYO

Het Uenopark is één van de grootste en drukst bezochte openbare parken van Tokyo. Het park ligt in het district Ueno binnen de speciale wijk Taito. Ueno Park ligt op wandelafstand van het drukke treinstation Ueno. Het park stamt uit het jaar 1924. De toenmalige keizer Yoshihito schonk het stuk land aan de bevolking van Tokyo.

De totale oppervlakte van Uenopark beslaat meer dan een half miljoen vierkante meter. Een deel hiervan bestaat uit water vanwege de Shinobazuvijver die het zuidoostelijke deel van het park beslaat. Binnen Uonopark ligt ook de grootste dierentuin van Tokyo: Ueno Zoo. In de dierentuin zijn meer dan 400 dierensoorten te bewonderen, waaronder de Chinese Reuzenpanda.

 

Binnen het park zijn ook nog tal van andere bezienswaardigheden aanwezig. Zo liggen er drie belangrijke musea in het park: het Nationaal Museum van Tokyo, het Nationaal Museum voor Westerse Kunst en het Nationaal Museum voor Natuurwetenschappen. Ook kun je nooie standbeelden en gebouwen bekijken in het park, zoals de Pagode van Kan'ei-ji.

 
Meer informatie?

Tokyo klimaatinfo
Tokyo in één dag
Tokyo fotoreportage
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl