bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Takeshita Dori

TAKESHITA DORI

TOKYO

De straat Takeshita is de meest populaire straat van het Harajuku district in Tokyo. De Japanse naam is Takeshita Dori. Deze autovrije winkelstraat is tot ver buiten Tokyo bekend. Dat is omdat de allerlaatste straatmode in Tokyo gebaseerd is op wat hier door de hoofdzakelijke kleine boetiekjes verkocht wordt.

Wie Takeshita Dori wil bezoeken die moet zich erop instellen dat het hier altijd enorm druk is. De straat is vrij smal en de status van Takeshita Dori als dé modestraat van Tokyo zorgt ervoor dat er behalve winkelend publiek ook volop mensen naartoe komen om alleen maar te kijken. Ze hopen er vooral op om hip geklede locals te spotten en eventueel te fotograferen.

 

Ruig en zoet. Die mix is duidelijk aanwezig binnen het aanbod van de vele winkels die aan Takeshita Dori te vinden zijn. Qua horeca zie je enerzijds een aantal internationale en lokale fastfood restaurants, maar ook kleine zaakjes waar vooral veel zoetigheid verkocht. Erg populair zijn ijsjes en van allerlei vullingen voorziene crêpes.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo fotoreportage
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl