bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Nationaal Museum

NATIONAAL MUSEUM

TOKYO

Het Nationaal Museum van Tokyo is één van de grootste musea van Japan en behoort zelfs tot de grootste kunstmusea ter wereld. Het museum ligt aan de noordkant van het Uenopark in de speciale wijk Taito. Het museum is verdeeld over meerdere gebouwen. Daarnaast beschikt het nationaal museum ook over een fraaie museumtuin.

De entreeprijs voor het museum ligt op een laag niveau: voor ongeveer vijf euro bemachtig je al een ticket om hier uren rond te kunnen lopen. Als je alle exposities wilt zien inclusief de tuin dan mag je er echt wel een ochtend of een middag voor uittrekken. Wie een korter bezoek wil doen die zal keuzes moeten maken.

 

Behalve kunst in alle vormen uit Japan kun je ook objecten uit andere Aziatische landen bekijken. Zo omvat de collectie onder andere een aanzienlijke hoeveelheid kunst uit landen die langs de Zijderoute liggen, met name vanuit China. Voor buitenlandse bezoekers is de informatie in meerdere talen beschikbaar, waaronder in het Engels.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl