bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Kabukicho

KABUKICHO

TOKYO

Het uitgaansgebied van Tokyo is Kabukicho. Dit stadsdistrict ligt in de wij Shinjuku en is het meest levendige deel van de metropool. Hier gaat het leven echt 24 uur per dat door. Er zijn zelfs restaurants die alle uren van het jaar geopend zijn. In en rondom Kabukicho liggen honderden restaurants en andere eetgelegenheden.

Van oorsprong is Kabukicho de rosse buurt van Tokyo. De Japanse maffia, de yakuza, domineerden de buurt en criminaliteit was een alledaags verschijnsel. Sinds 2004 is de gemeente in samenwerking met de politie Kabukicho in rap tempo gaan schoonvegen. Inmiddels is het een gebied geworden waar je ook gewoon met je kinderen naartoe gaat.

 

Centraal in Kabukicho staat Hotel Gracery Shinjuku. Opvallend element op dit hoogbouwhotel is Godzilla, het monster dat Tokyo in de bekende Godzilla-films terroriseert. Rondom het hotel vind je vele straatjes waar je kunt eten, drinken of clubs kunt bezoeken. Voor eenzame mannen is er nog steeds volop aanbod van betaald plezier.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl