bijzondere plaatsen > Japan > Tokyo > Edo-Tokyo Museum

EDO-TOKYO MUSEUM

TOKYO

Als je alles wilt weten over de geschiedenis van Tokyo, de gebruiken van Tokyo en de cultuur van de stad dan is een bezoek aan het Edo-Tokyo Museum een absolute must-do als je in Tokyo op bezoek bent. Het museum is gehuisvest in een prachtig vormgegeven gebouw in de speciale wijk Sumida.

De naam Edo-Tokyo Museum is gebaseerd op het feit dat Tokyo tot 1868 Edo heette. De periode van 1603 tot 1868 staat bekend als de Edo-periode. Het was een tijd dat het leven in Japan aanzienlijk anders was dan na 1868, toen grote hervormingen leidden tot een moderner Japan met andere sociale structuren.

 

In het museum leer je door middel van levensgrote maquettes, historische foto's, duidelijke infographics en verschillende objecten alles over het Edo van vroeger en de ontwikkeling van Tokyo tot de metropool die het heden ten dage is. Het Edo-Tokyo Museum is een ideaal middel om de hedendaagse stad Tokyo te begrijpen.

 
Meer informatie?

Tokyo bezienswaardigheden top 10
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl