JAPAN

BIJZONDERE PLAATSEN

Japan

Het land van de rijzende zon, zo wordt Japan ook wel genoemd. Letterlijk betekent Japan 'oorsprong van de zon', wat een redelijk vergelijkbare naam is. Japan bestaat uit verschillende eilanden die ten oosten van het Aziatische continent liggen. Het land behoort tot de grootste economieŽn ter wereld. De industrialisatie heeft het land bepaald geen windeieren gelegd. Vooral na de Tweede Wereldoorlog heeft Japan een enorme groei meegemaakt. Het land heeft zo'n eigen cultuur dat dit bijzondere land op het verlanglijstje van veel reizigers staan. De meeste mensen kiezen voor een rondreis om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden en cultuur van Japan te kunnen ontdekken. Een vakantie in Japan betekent kennismaken met bij ons bekende Japanse elementen van de samenleving, maar vooral ook het ontdekken van kanten van Japan waar wij in Europa wat minder of zelfs helemaal niet bekend mee zijn.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Japan

Japan kent een vrij gevarieerd aanbod van bijzondere plaatsen. Natuurlijk heb je dankzij het boeddhisme een vrij breed scala aan fraaie tempels die je kunt bezoeken. Daarnaast heeft het landschap van Japan gezorgd voor adembenemend mooie stranden en een aantal natuurgebieden die absoluut de moeite van het ontdekken waard zijn.

Voor Japan hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per eiland/stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Japan :

bijzondere plaatsen in Tokyo

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN JAPAN

Tokyo > Edo-Tokyo Museum
Tokyo > Kabukicho
Tokyo > Keizerlijke tuinen
Tokyo > Nationaal Museum
Tokyo > Obaida
Tokyo > Senso-ji Tempel
Tokyo > Takeshita Dori
Tokyo > Uenopark
Tokyo > Yanesen

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Japan?

Japan top 10
Japan als winterzonbestemming
Japan bezienswaardigheden top 10

Japan klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl