GARDAMEER / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen aan het Gardameer

Het Gardameer is met een oppervlakte van bijna 370 vierkante kilometer het grootste meer van ItaliŽ. Het meer ligt in het noorden van ItaliŽ en vormt een kruispunt van drie regio's: Lombardije, Trentino-Alto Adige en Veneto. Het Gardameer is ooit door gletsjers ontstaan. Rondom het meer vind je niet voor niets nog flinke bergen, waaronder het berggebied Monte Baldo aan de oostelijke kant van het Gardameer. De bergtoppen reiken hier tot hoogtes van maar liefst 2218 meter. Als je hier in de zomerperiode naar boven gaat dan ligt er vaak nog steeds wat sneeuw op de toppen.
Het Gardameer is ťťn van de belangrijkste toeristische gebieden van ItaliŽ. Dat komt vooral door de diversiteit aan mogelijkheden hier, want of je wilt kamperen of wilt genieten van een prachtige B&B, het kan allemaal. Voor actievelingen is er heel veel te beleven. Zo kun je bergbeklimmen, paragliden, surfen, mountainbiken, wandelen of lekker fietsen over de kronkelige bergwegen rondom het meer. Het Gardameer is echter ook een ideale bestemming voor wie relaxed op vakantie wil gaan. Dankzij het Italiaanse eten en de vele leuke campings is het Gardameer een heerlijke bestemming om met kinderen op vakantie te gaan.

 

Het Gardameer heeft behalve een prachtige natuur en voldoende watersportmogelijkheden nog veel meer te bieden om te zien en te doen. Tot de bijzondere plaatsen aan het Gardameer horen bijvoorbeeld een aantal prachtige dorpen, waarvan sommige een middeleeuwse oorsprong hebben. Zo is Peschiera del Garden nog een heuse vestingstad en behoort Sirmione absoluut tot de mooiste dorpen die je in deze regio. Wie van musea houdt die kan aan het Gardameer terecht bij uiteenlopende, veelal kleinere musea. Erg bijzonder vinden wij het landgoed Vittoriale degli Italiani, dat als een museum ingericht is.

Bijzondere plaatsen het Gardameer

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen aan het Gardameer bewonderen:
 
Kerk Santissima Trinitŗ
Limonaia del Castel
Markt van Manerba del Garda
Monte Baldo
Museo Alto Garda
Museo del Turismo
Museo del Vino
Vestingstad Peschiera
Villa Arcadio
Vittoriale degli Italiani

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Het Gardameer ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER HET GARDAMEER

Gardameer bezienswaardigheden top 10
Gardameer informatie
Gardameer informatie
Gardameer nieuws
Gardameer voor beginners
mooiste dorpjes aan het Gardameer

GARDAMEER WEER & KLIMAAT

Gardameer klimaatinfo
beste reisperiode voor een Gardameer zonvakantie

GARDAMEER OP STARTPAGINA.NL

Gardameer startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl