bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Gardameer > Museo del Turismo

MUSEO DEL TURISMO

GARDAMEER

Limone sul Garda is een zeer druk bezochte toeristische bestemming aan het Gardameer. Met ongeveer een miljoen bezoekers per jaar behoort het tot de meest bezochte dorpen aan het Gardameer. Dit was voldoende aanleiding voor het dorp om een speciaal museum in te richten dat gewijd is aan het toerisme in Limone sul Garda.

Het Museo del Turismo is een gratis te bezoeken museum, dat te vinden is in het hart van het dorp. De entree zit aan de achterkant van de toeristische dienst. Het toerismemuseum gaat niet alleen over het toerisme in het dorp, maar ook over de periode voor het toerisme, toen men nog leefde van visvangst en citroenteelt.

 

De kleur citroengeel overheerst in het compacte maar fraai ingerichte museum. Er is duidelijk met liefde en aandacht gezorgd om iets weg te zetten voor de gasten. Museo del Turismo is in de periode april tot en met oktober te bezoeken tussen 10:00 en 22:00 uur. Je kunt er zo binnenwandelen.

 
Meer informatie?

Museo del Turismo
Limone sul Garda
Gardameer voor beginners
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl