bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Gardameer > Vittoriale degli Italiani

VITTORIALE DEGLI ITALIANI

GARDAMEER

Vittoriale degli Italiani is een op een heuvel gelegen landgoed met een prachtig uitzicht over het Gardameer. Het is de plek waar de Italiaanse schrijver Gabriele d'Annunzio van 1922 tot aan zijn dood in 1938 woonde. Vanwege zijn bewondering voor het fascisme en de fascistische leider Mussolini is Vittoriale degli Italiani een plek die discussies oproept.

Het landgoed is tegenwoordig een openbare plek die je tegen betaling kunt bezoeken. Je kunt een deel van het huis bezoeken, het amfitheater bekijken, door de tuinen wandelen en bovenop het cirkelvormige mausoleum staan, genietend van het uitzicht op het Gardameer. Het bezoek aan het huis is onder begeleiding van een Italiaanse gids.

 

Surrealistisch onderdeel van de tuin is de marinekruiser Puglia. Dit militaire schip werd in 1923 aan d'Annunzio geschonken en heeft het 88,2 meter lange oorlogsschip een plekje gevonden op een heuvel op het landgoed. De ligging tussen de bomen maken het een bijzonder stukje van Vittoriale degli Italiani.

 
Meer informatie?

Vittoriale degli Italiani
Gardone Riviera
Gardameer informatie
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl