bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Gardameer > Vestingstad Peschiera

VESTINGSTAD PESCHIERA

GARDAMEER

Peschiera is een oude vestingstad. De Venetiaans-Oostenrijkse vestingen die in een vijfhoekige vorm rondom het oude centrum van Peschiera del Garda liggen zijn prachtig bewaard gebleven. De stadswallen zijn deels behandelbaar. Zo heb je vanaf de oostelijke wallen een fraai uitzicht de Canale met de vele bootjes en terrasjes.

Deze ommuring heeft een totale lengte van meer dan twee kilometer en heeft nog twee authentieke ingangen. Eentje ligt aan de aan de noordzijde en wordt door het verkeer gebruikt om door Peschiera del Garda te rijden. Een tweede ingang ligt aan de zuidkant en is voorbehouden aan voetgangers. Deze stadspoort bereik je via een lange brug.

 

De vestingen werden in de zestiende eeuw gebouwd door de Venetianen. Zij huurden hiervoor de bouwmeester Michele Sanmichele in. De vestingen zijn later in fases versterkt. Zo heeft Napoleon dit strategisch handig gelegen punt laten versterken en hebben daarna de Oostenrijkers de laatste verbeteringen toegevoegd.

 
Meer informatie?

Peschiera del Garda klimaatinfo
Peschiera del Garda
Gardameer informatie
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl