bijzondere plaatsen > Italië > Gardameer > Museo Alto Garda

MUSEO ALTO GARDA

GARDAMEER

Het Museo Alto Garda (MAG) is gevestigd in La Rocca del Riva. La Rocca is een middeleeuws kasteel uit de twaalfde eeuw. Om het fort loopt een gracht en de ingang is alleen via een ophaalbrug bereikbaar. Sinds eind vorige eeuw is in Rocca een museum gevestigd dat geheel gewijd is aan de regio Alto Garda.

In het Museo Alto Garda is er altijd een mix van permanente collecties die tentoongesteld worden en tijdelijke tentoonstellingen. De rode draad is dat het altijd te maken heeft met het Gardameer of mensen afkomstig zijn uit de regio. Het totaalpakket zorgt ervoor dat Museo Alto Garda één van de meest interessante musea aan het Gardameer is.

 

De belangrijkste collecties worden gevormd door archeologische vondsten uit de omgeving en kunst uit de regio. Dat kunnen kunstwerken zijn van kunstenaars uit de regio, maar ook werken van mensen die door het Gardameer geïnspireerd raakten. Op een aantal schilderijen kun je daarom goed zien hoe het leven aan het Gardameer er eeuwen geleden uitzag.

 
Meer informatie?

Museo Alto Garda
Riva del Garda
Gardameer voor beginners
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl