bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Gardameer > Limonaia del Castel

LIMONAIA DEL CASTEL

GARDAMEER

Er zijn twee plaatsen in Limone sul Garda die je terugvoeren naar de tijd dat de citroenteelt een belangrijkere bron van inkomsten waren dan het hedendaags toerisme: het Citroenenmuseum en Limonaia del Castel. Het citroenenhuis vindt je door de bordjes "La Limonaia del Castel" naar boven te volgen vanaf de wandelpromenade van het dorp.

Limonaia del Castel is nog slechts een deel van de 18e eeuwse citroenkassen die hier oorspronkelijk stond. Nu bedraagt de oppervlakte zo'n 1633 vierkante meter en is Limonaia del Castel nog maar over een paar terrassen verdeelt. Vroeger werd het uiterlijk van het dorp Limone sul Garda beheerst door de houten kasconstructies.

 

Tegenwoordig doet Limonaia del Castel als museum dienst, waar bezoekers kunnen zien hoe het telen van citroenen in zijn werking ging/gaat in Limone sul Garda. Ook kun je zien wat de verschillende soorten citrusvruchten zijn en wat er van de citroenen gemaakt wordt. Limonaia del Castel is tegen een kleine vergoeding te bezoeken.

 
Meer informatie?

Limonaia del Castel
Limone sul Garda
Gardameer voor beginners
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl