bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Gardameer > Museo del Vino

MUSEO DEL VINO

GARDAMEER

Zoals het een goede wijnstreek betaamt heeft Bardolino een eigen wijnmuseum. Het Museo del Vino is onderdeel van het wijnhuis Zeni Cantina. Bordjes sturen je vanaf Bardolino de juiste richting in, zo'n twee kilometer landinwaarts. Het wijnmuseum ligt tussen wijngaarden in en biedt een fraai panoramisch uitzicht over het heuvelachtige landschap.

Het in 1991 geopende wijnmuseum is in verschillende onderdelen ingedeeld zoals de teelt van de druiven, het oogsten, het productieproces en het bottelen van de wijn. In vergelijking tot andere wijnmusea die we bezigt hebben, hebben de eigenaren van dit museum echt hun best gedaan er iets moois van te maken.

 

Een tour door het wijnmuseum eindigt zoals gebruikelijk in de proeverij annex winkel van het wijnhuis. Hier kun je de producten van Zeni proeven en natuurlijk uit het ruime assortiment flessen meenemen. Omdat je binnen de Europese Unie een ruime hoeveelheid wijn mee mag nemen (90 liter) is er niets dat je tegenhoudt om eens flink in te slaan.

 
Meer informatie?

Museo del Vino
Bardolino
Gardameer informatie
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl