bijzondere plaatsen > Italië > Gardameer > Monte Baldo

MONTE BALDO

GARDAMEER

Eén van de topbezienswaardigheden aan het Gardameer is Monte Baldo. Dit is een bergketen die aan de oostoever van het Gardameer ligt. Je kunt de bergen met de auto op, maar de meeste bezoekers kiezen voor een tochtje met de kabelbaan vanuit het dorp Malcésine.

De kabelbaan brengt je in twee etappes van 90 meter naar 1760 meter boven de zeespiegel. Het verschil in hoogte merk je ook goed in de temperatuur. Die ligt bovenin gemiddeld zo'n tien tot vijftien graden lager. Uit de wind en in de zon kan het dan overigens ook bij een graad of tien zeer aangenaam zijn.

 

Op de bergtoppen ligt vanaf medio oktober/november tot in juni sneeuw. Vanaf de plek waar je uitstapt kun je een aantal wandeltochten maken. Voor het fraaie uitzicht op de noordkant van het Gardameer moet je sowieso zo'n anderhalve kilometer lopen. Je bent dan meteen op de plek waar paragliders hun tocht door de lucht starten.

 
Meer informatie?

Monte Baldo
mooiste dorpjes aan het Gardameer
Gardameer voor beginners
Gardameer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl