LOS ANGELES / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Los Angeles

De metropool Los Angeles is met ongeveer achttien miljoen inwoners de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. New York blijft L.A. met ruim 22 miljoen inwoners ruim voor op de ranglijst van drukstbevolkte agglomeraties. Dat Los Angeles enorm groot is merk je wel als je de stad bezoekt. De totale oppervlakte bedraagt maar liefst 1302 meter, waarvan 1214 vierkante kilometer land en 88 vierkante kilometer water. Aangrenzende steden zoals West-Hollywood, Santa Monica, Beverly Hills, Venice en Long Beach worden normaal gesproken tot de metropool Los Angeles gerekend. Hollywood is een stadsdeel of van Los Angeles. Los Angeles is het hart van de Amerikaanse entertainmentindustrie. Menig film is hier geproduceerd en ook op het gebied van televisie is Los Angeles het episch centrum van wat er op de Amerikaanse televisie te zien is.

Als je als toerist Los Angeles gaat bezoeken dan zijn er een aantal stadsdelen en voorsteden echt interessant. Dat zijn aan de kust vooral Santa Monica en Venice (Beach), maar ook het zuidelijk gelegen Long Beach mag op steeds meer bezoekers rekenen. West-Hollywood is vooral populair vanwege het uitgaan en in Hollywood draait natuurlijk alles om film, televisie, muziek, theater en de sterren die onlosmakelijk met Los Angeles te maken hebben.

 

Bijzondere plaatsen in Los Angeles

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Los Angeles bewonderen:
 
Beverly Hills
Chinatown
Getty Center
Hollywood Boulevard
Mulholland Drive
Santa Monica Beach
Venice Beach
Venice Canals

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Los Angeles ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER LOS ANGELES

Los Angeles bezienswaardigheden top 10
Los Angeles tips
Los Angeles in 24 foto's
Los Angeles in één dag
Los Angeles voor beginners

LOS ANGELES WEER & KLIMAAT

Los Angeles klimaatinfo

LOS ANGELES OP STARTPAGINA.NL

Los Angeles startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl