MADRID / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje. De ligging centraal op het vasteland van Spanje bevestigen de status van Madrid als economisch, cultureel en politiek hart van het land. Met meer dan drie miljoen inwoners is Madrid ook de grootste stad van het land. Ooit was Spanje één van de belangrijkste landen, zo niet het belangrijkste land van de wereld. Dat was in de zestiende eeuw, toen de Spanjaarden in rap tempo een groot deel van het Amerikaanse continent veroverden en koloniseerden. Inmiddels heeft Spanje geen enkele kolonie meer, maar zijn er twee erfenissen overgebleven uit de tijd van het grote Spaanse imperium. Zo spreken meer dan een half miljard mensen Spaans, waarbij het voor ongeveer driekwart van de mensen de moedertaal is. Ten tweede zijn er in en rondom Madrid prachtige bouwwerken te bewonderen die vooral stammen uit de tijd dat de Spanjaarden een wereldrijk opgebouwd hadden. Een deel van de paleizen die je er aantreft stamt uit latere tijden. Zo liet de familie Bourbon in de achttiende eeuw een aantal nieuwe paleizen bouwen in het hart van Spanje.

 

Opvallend aan Madrid is de weerstand die de 'Koninklijke stad' en haar invloed oproept in regio's zoals Catalonië en Baskenland. De politieke en culturele verschillen zijn zelfs zo groot dat zowel Baskenland als Catalonië zelfstandigheid nastreven. Als bezoeker aan Madrid vraag je je af waar die weerstand vandaan komt. De stad komt ondanks de grootte zeer relaxed over op toeristen. Misschien hebben wij te weinig kennis van de interne politiek en machtsverhoudingen om de situatie te begrijpen. Als je Madrid gaat bezoeken dan raden we aan om een stadswandeling of fietstocht met een gids te doen. Deze laat je als het goed is buiten de bekende highlights ook andere bijzondere plekjes van de stad zien.

Bijzondere plaatsen in Madrid

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Madrid bewonderen:
 
Bernabéu stadion
El Rastro
Kathedraal van Madrid
Las Ventas
Mercado de San Miguel
Museum voor Romantiek
Retiro Park
Templo de Debod

Bijzondere plaatsen in Spanje

Madrid ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER MADRID

5x zien & doen in Madrid
Madrid bezienswaardigheden top 10
Madrid als budgetbestemming
Madrid in één dag
Madrid informatie
Madrid tips
Madrid top 10
Madrid voor beginners
waar overnachten in Madrid

MADRID WEER & KLIMAAT

Madrid klimaatinfo

MADRID OP STARTPAGINA.NL

Madrid startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl