bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > Las Ventas

LAS VENTAS

MADRID

Plaza de toros Las Ventas is de plek in Madrid waar sinds het jaar 1931 stierengevechten worden gehouden. Voorheen werden de stierengevechten in Madrid in de voormalige arena Fuente del Berro gehouden. In 1922 begon men met de bouw van Las Ventas die in 1929 klaar was. Fuente del Berro werd in 1934 gesloopt.

Nog steeds vinden er in Las Ventas stierengevechten plaats, ondanks een luider wordend geluid in Spanje om te stoppen met deze dieronvriendelijke gevechten. Zelfs voor wie anti-stierenvechten is, is het bouwwerk in de mudejar-stijl absoluut de moeite van het bezoeken waard. Dit is één van de mooiste arena's van Spanje.

 

Wie Las Ventas wel wil zien maar geen gevechten wil aanschouwen die kan de Las Ventas Tour doen. Tijdens een rondleiding met plattegrond en audiogids leer je alles over de arena en over stierenvechten. Aan het einde kun je nog een bezoek brengen aan het Museo Taurino. Dit is een museum gewijd aan het stierenvechten.

 
Meer informatie?

Plaza de toros Las Ventas
Madrid voor beginners
Madrid in één dag
Madrid bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl