bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > El Rastro

EL RASTRO

MADRID

Liefhebbers van vlooienmarkten die moeten op zondagochtend in de Madrileense wijk La Latina zijn. Dan wordt hier 'El Rastro' gehouden. Dit is de grootste vlooienmarkt van Madrid die iedere zondag duizenden bezoekers trekt. Omdat de markt zowel voor locals als voor toeristen interessant is loopt er een gemengd publiek rond.

De eerste kraampjes zijn al rond een uur of acht in de ochtend klaar om klanten te ontvangen. De belangrijkste locaties voor El Rastro zijn de Calle Ribera de Curtidores en de Plaza de Cascorro. Ook in de aangrenzende straten staan kramen van deze grote vlooienmarkt. Het aanbod varieert van antiek en brocante tot aan souvenirs en 'made in China' spullen.

 

El Rastro duurt tot een uur of drie in de middag. Vaak zie je dat een uur van tevoren de eerste kramen al aan het afbreken zijn en de gezelligheid zich vooral verplaatst naar de bars en restaurants in de omgeving. Om El Rastro te bezoeken neem je de metro naar station La Latina. Van daaruit is het een paar minuten lopen.

 
Meer informatie?

El Rastro
Madrid voor beginners
Madrid in één dag
Madrid bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl