bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > Retiro Park

RETIRO PARK

MADRID

Een echte wereldstad heeft een gaaf stadspark dat geliefd is onder de bevolking en bezoekers. In het geval van Madrid is dat het Parque del Buen Retiro. Dit aan de oostkant van het centrum gelegen park wordt door Madrilenen vaak El Retiro genoemd en wij Nederlanders hebben het meestal gewoon over het Retiro Park.

Met een totale oppervlakte van 1,4 km² is Retiro Park groot, maar absoluut niet het grootste groene gebied van Madrid. Dat is Casa de Campo. Binnen Retiro Park is er veel aandacht voor schaduwplekken. Dat is gezien de warme zomers hard nodig. Opvallend zijn ook de soms zeer brede paden die door het park lopen.

 

In het park kun je verschillende bezienswaardigheden bewonderen zoals het Palacio de Cristal, het Palacio de Velázquez, diverse standbeelden en het Cáson del Buen Retiro. Hoogtepunt van Retiro Park is Estanque del Retiro. Dit is een meer waarop je met roeibootjes kunt varen. Bij het meer staat het enorme monument van koning Alfonso XII.

 
Meer informatie?

Retiro Park
Retiro Park
Madrid in één dag
Madrid voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl