bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > Bernabéu stadion

BERNABEU STADION

MADRID

Het Estadio Santiago Bernabéu is het voetbalstadion waar de beroemde voetbalclub Real Madrid speelt. Het stadion is op 14 december 1947 officieel geopend met een toenmalige capaciteit van 75.145 toeschouwers waarvan er 47.500 fans moesten staan. Het stadion heette toen nog Nuevo Estadio Chamartin.

In de tussentijd is het stadion meerdere keren aangepast. De capaciteit is uitgebreid naar 81.044 zitplaatsen. Om Real Madrid te zien voetballen hoef je niet persé naar een wedstrijd te gaan. Je kunt ook deelnemen aan de Tour Bernabéu waarbij je verschillende delen van het stadion kunt bezoeken inclusief de kleedkamers en de dug-outs.

 

Tijdens de stadiontour kun je de vele prijzen bewonderen die Real Madrid in de loop der jaren bij elkaar heeft weten te voetballen. Ook wordt er in het museum aandacht besteedt aan het basketbalteam dat net als het voetbalteam op zeer hoog niveau speelt. Trek voor een stadiontour ongeveer anderhalf uur uit.

 
Meer informatie?

Bernabéu stadion
Bernabéu stadion
Madrid voor beginners
Madrid bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl