bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > Kathedraal van Madrid

KATHEDRAAL VAN MADRID

MADRID

Het belangrijkste kerkgebouw van Madrid is Santa María de la Almudena. Deze kerk staat tegenwoordig beter bekend als de Kathedraal van Madrid of Catedral de la Almudena. De bouw is eind negentiende eeuw begonnen, maar pas een eeuw later werd de kathedraal gewijd door de toenmalige Paus Johannes Paulus II.

Tot verdriet van de Madrilenen is de Kathedraal van Madrid niet in de zo geliefde gotische stijl gebouwd, maar is er sprake van hoofdzakelijk neoclassicistische architectuur met van binnen elementen in zowel neoclassicistische, barokke en gotische stijl. Het hoogtepunt ligt op de diepste plek van de kathedraal en dat is de crypte.

 

De Kathedraal van Madrid is tegen een vrijwillige bijdrage van een euro te bezoeken. Meer doneren mag natuurlijk ook. Je kunt niet alleen de kerk zelf bezoeken, je kunt ook het museum bezoeken of naar boven doorlopen om op het dak van de kathedraal uit te komen. Van hieruit heb je een heel mooi uitzicht op Madrid.

 
Meer informatie?

Santa María de la Almudena
Madrid voor beginners
Madrid in één dag
Madrid bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl