bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > Templo de Debod

TEMPLO DE DEBOD

MADRID

Een zeer opvallend bouwwerk in Madrid is Templo de Debod. Dit is een Egyptische tempel die hier niet oorspronkelijk gebouwd is, maar in 1969 in Egypte uit elkaar is gehaald om vervolgens in drie jaar tijd in Madrid weer op te bouwen. De tempel is een gift van Egypte als dank voor Spaanse hulp bij ernstige overstromingen bij Abu Simbel.

De Templo de Debod is een prachtig bouwwerk dat schitterend gelegen is in het Parque del Oeste. Hier stond vroeger een kazerne. Vanwege het uitzicht is de Templo de Debod een geliefde plek in Madrid om de zonsondergang te bekijken. Na zonsondergang is de tempel zelf fraai verlicht zodat je een mooie weerspiegeling op het omringende water krijgt.

 

Je kunt de tempel gratis bezoeken. Je moet dan vaak wel even geduld hebben. Omdat er maximaal dertig personen tegelijkertijd het terrein op mogen staat er meestal wel een wachtrij bij de ingang. Eenmaal binnen kun je verschillende reliëfs zien en de historie van de tempel bekijken die verteld wordt op de bovenverdieping.

 
Meer informatie?

Templo de Debod
Madrid voor beginners
Madrid in één dag
Madrid bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl