bijzondere plaatsen > Spanje > Madrid > Museum voor Romantiek Madrid

MUSEUM VOOR ROMANTIEK MADRID

MADRID

In de sfeervolle wijk Chueca in het Spaanse Madrid, kun je een sfeervol museum bezoeken wat gewijd is aan de romantiek. Middels een wandeling door een prachtig huis aan de Calle San Mateo kom je in verschillende romantische gedecoreerde kamers.

Aan de wanden hangen allerlei schilderijen van verschillende kunstenaars. Het merendeel van de schilderijen beslaan periodes in de negentiende eeuw. Tevens kun je er klassieke meubels uit die tijd bewonderen.

 

Het museum werd omstreeks 1924 opgericht door Benigno de la Vega-Inclán y Flaquer, II Marquis de la Vega-Inclán. Op maandag is het museum gesloten en op zaterdag mag je vanaf 14.00 gratis naar binnen.

 
Meer informatie?

Museum voor Romantiek
Madrid voor beginners
Madrid informatie
Madrid bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl