LISSABON / PORTUGAL

 

Bijzondere plaatsen in Lissabon

Lissabon is de grootste en in vele opzichten de belangrijkste stad van Portugal. De stad staat vol met bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen. De meeste bezienswaardigheden in Lissabon kom je tegen in het historische centrum van de stad. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je tijdens je wandeling door de stad behoorlijk wat hoogteverschil zal moeten overbruggen. De meeste bezienswaardigheden in Lissabon zijn relatief nieuw aangezien veel van de stad Lissabon tijdens een grote aardbeving in de achttiende eeuw is verwoest. Slechts enkele bezienswaardigheden zoals het Castelo de Sao Jorge en het Hiëronymietenklooster overleefden deze ramp. Doordat deze ramp Lissabon trof is de opzet van de huidige stad een stuk ruimer dan dat je gewend bent van historische Europese steden. Zo beschikt de stad tegenwoordig over enkele prachtige pleinen en ruime winkelstraten. Een typisch beeld van Lissabon zijn de historische trams. Deze trams verbinden de boven en benedenstad met elkaar en worden ingezet om de toeristen langs de boulevard te vervoeren.

 

Naast de historische binnenstad zijn er enkele wijken in Lissabon die zeer zeker de moeite waard zijn. De bekendste hiervan is waarschijnlijk Belém. Dit was vroeger een dorpje maar is langzaamaan deel uit gaan maken van Lissabon. Een andere wijk die je gezien moet hebben is Parque das Nações. Deze wijk is aangelegd voor de wereldtentoonstelling van 1998. De moderne architectuur is hier indrukwekkend.

Bijzondere plaatsen in Lissabon

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Lissabon bewonderen:
 
Castelo de São Jorge
Dievenmarkt
Gare do Oriente
Hiëronymietenklooster
Mercado da Ribeira
Oceanário de Lisboa
Sé Kathedraal van Lissabon
Trams van Lissabon

Bijzondere plaatsen in Portugal

Lissabon ligt in Portugal. Wil je alle bijzondere plaatsen in Portugal zien?
Ga dan naar onze Portugal pagina!

MEER INFORMATIE OVER LISSABON

Lissabon bezienswaardigheden top 10
Lissabon informatie
Lissabon informatie
Lissabon top 10
Lissabon voor beginners
waar overnachten in Lissabon

LISSABON WEER & KLIMAAT

Lissabon klimaatinfo

LISSABON OP STARTPAGINA.NL

Lissabon startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl