NOORWEGEN

BIJZONDERE PLAATSEN

Noorwegen

Noorwegen is het meest westelijke land van ScandinaviŽ, dat op zijn beurt het noordelijke deel van het continent Europa beslaat. Noorwegen is bekend als het land van de fjorden en van de vroegere Vikingen. Het land wordt vooral bezocht vanwege de natuur. Er is geen land in Europa dat zoveel kilometers aan kustlijn kent. Opvallend is dat het aantal stranden vrij beperkt is. De meeste kusten bestaan uit rotsen, die vaak voorzien zijn van bomen, struiken of andere beplanting. Gletsjers hebben gedurende vele jaren voor deze soms indrukwekkende inhammen gezorgd. Lange periodes van langzaam verplaatsend ijs dat veel druk uitoefende op de daaronder gelegen rotsen hebben de Noorse kust dit kenmerkende uiterlijk gegeven. Noorwegen heeft behalve de fjorden nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan oude handelssteden zoals Bergen, moderne nieuwe wijken in Oslo en prachtige vissersdorpjes die vaak goed verscholen liggen in de natuurlijke havens die door de fjorden gevormd werden.


Opvallend feit is dat Noorwegen zich nooit aangesloten heeft bij de Europese Unie. Hij economie is sterk en zelfstandig genoeg om het zonder een diepgaande samenwerking met de rest van Europa te kunnen stellen. Wel doet Noorwegen mee aan de Schengenverdragen, wat ervoor zorgt dat het land wel voldoende profijt trekt uit de ligging tegen de Europese Unie aan.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Noorwegen

Wie aan Noorwegen denkt die zal dit land snel associŽren met indrukwekkende fjorden, groene bossen, uitgestrekte winterlandschappen en schildrachtige dorpen en steden.

Voor Noorwegen hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Noorwegen :

bijzondere plaatsen in Bergen
bijzondere plaatsen in Oslo

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN NOORWEGEN

Bergen > Akvariet
Bergen > Bryggen
Bergen > FlÝyen
Bergen > Hanseatic Museum
Oslo > Aker Brygge en Tjuvholmen
Oslo > Akershus
Oslo > BygdÝy
Oslo > Vigelandspark

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Noorwegen?

Noorwegen
Noorse bestemmingen in 1 dag
Noorwegen bezienswaardigheden top 10

steden in Noorwegen

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl