bijzondere plaatsen > Noorwegen > Bergen > Fl°yen

FLOYEN

BERGEN

Bergen wordt omringd door bergen; in totaal zeven stuks. De ongeveer 320 meter hoge Fl°yen (ook vaak aangeduid als Mount Fl°yen ) is nadrukkelijk aanwezig bij de stad, omdat deze berg direct ten noorden van de stad staat. De berg is een geliefd natuurgebied en recreatieplek. Hardlopers, wandelaars en bergbeklimmers weten de berg goed te vinden.

Je kunt vanuit de stad via verschillende routes naar de top van Fl°yen wandelen. Dat is een vrij pittige wandeling waar je omhoog al snel een uur over doet. De terugweg gaat een stuk eenvoudiger, waardoor je dat vaak al binnen 40 tot 45 minuten af kunt leggen. De afstand bedraagt ongeveer drie kilometer vanaf station Fl°yen tot een het stadscentrum.

 

Wie het zichzelf wat gemakkelijker wil maken die kan ook met de Fl°ibanen naar boven (en naar beneden) gaan. Deze kabelspoorweg brengt je in ongeveer zes minuten vanaf het station beneden naar het station boven. Daarbij wordt een afstand van 850 meter afgelegd waarbij je een hoogteverschil van ruim driehonderd meter overbrugt.

 
Meer informatie?

Bergen bezienswaardigheden top 10
Bergen in ÚÚn dag
Bergen informatie
Bergen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl