bijzondere plaatsen > Noorwegen > Bergen > Hanseatic Museum

HANSEATIC MUSEUM

BERGEN

Wie wil zien hoe een traditioneel Hanse-handelshuis er vroege uitzag die kan het Hanseatic Museum bezoeken. Dit museum ligt in de historische wijk Bryggen en is gevestigd in een houten huis dat na de grote brand van 1702 herbouwd is. Aan de rechterkant is er een tweede gebouw bijgebouwd omdat het museum plek tekort kwam door uitbreiding van de collectie.

Het museum startte in 1872 en laat zien hoe men vroeger in Bryggen leefde in een handelshuis. De kamers zijn zo origineel mogelijk ingericht met objecten die afkomstig zijn uit verschillende panden in Bryggen of uit boerderijen uit de omgeving van Bergen. Een ding is wel veranderd: er is nu wel licht aanwezig in het pand. Vroeger was dat niet het geval.

 

Om brand te voorkomen mocht er geen vuur gestookt worden in de Hanze-panden. Daardoor was het koel en donker binnen. Koken gebeurde maar op één plek in Bryggen: in de Schøtstuene. Hier was een centrale keuken waar warm eten klaar gemaakt werd. In de sociale ruimtes werd gefeest, werd er vergaderd en werden ceremonies gehouden.

 
Meer informatie?

Bergen bezienswaardigheden top 10
Bergen in één dag
Bergen informatie
Bergen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl